Select Menu

Ξεκίνησε η διεθνής πορεία του ντοκυμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού  «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα», το οποίο αναφέρεται στις ιστορικές συνθήκες, στα αίτια, στην πολεμική εξέλιξη και στα αποτελέσματα της σύγκρουσης στον Μαραθώνα το 490 π.Χ.

Το φιλμ θα προβληθεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του 35ου Μαραθωνίου δρόμου πεζοναυτών στην Ουάσιγκτον, παρουσία της σκηνοθέτιδος, και στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, έναν από τους σημαντικότερους στον κόσμο.

Προβολές επίσης θα πραγματοποιηθούν στον Καναδά, στην Κίνα, στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Τσεχία, ενώ στον Λίβανο θα διοργανωθεί μεγάλο αφιέρωμα για την επέτειο της μάχης υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού του Λιβάνου.

Στη χώρα μας θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος είναι και χορηγός επικοινωνίας. Το φιλμ γυρίστηκε στον τόπο διεξαγωγής της μάχης, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκε πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, ακόμη και κινηματογραφικές λήψεις από την Περσέπολη.

Ακούγονται επίσης αποσπάσματα κειμένων των Αισχύλου, Ηρόδοτου, Πλάτωνα, Ισοκράτη και Παυσανία.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top