Select Menu

Με ρεκόρ συμμετοχής, δίνεται σήμερα η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.

Έναν πίνακα, ο οποίος φέτος αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ανακοίνωσε για σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι ρυθμίσεις θα γίνουν κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, και στους δήμους Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Χαλανδρίου, Παπάγου, Ν. Ψυχικού, Αθηναίων και στην Κοινότητας Πικερμίου.

Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως τις 17:30 στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ. Μαραθώνος – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, από τις 09:00 έως 17:30 θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής, ενώ στις 9:30 θα γίνει η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 και 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Λίγο μετά τις 9:30, έχει προγραμματιστεί αγώνας δρόμου Special Olympics Hellas (1.000 μ.), με εκκίνηση από την Πύλη Αδριανού και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τέλος, στις 10:40 θα πραγματοποιηθεί αγώνας για παιδιά (700 μ.) από Β. Ολγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

ΟΑΣΑ: Τροποποιήσεις δρομολογίων στο τηλεφωνικό κέντρο 185.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top