Select Menu

Το μέγα το της θαλάσσης κράτος
Δύο μεγάλα στρατόπεδα με αντίθετες απόψεις για το μέλλον, προοπτική, προσανατολισμό του Ελληνικού κράτους όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ετοιμάζονται να συγκρουσθούν στις επόμενες εκλογές.

Από την μια θα είναι οι οπαδοί της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θέλουν  την Ελλάδα μια μικρή περιορισμένη νομαρχία ενός παγκόσμιου κράτους .Το εθνικό συμφέρον να  αδυνατίζει μπροστά  στα παιχνίδια γεωπολιτικών ισορροπιών που θα έχουν προαποφασίσει να εφαρμόσουν τα παγκόσμια συμβούλια σοφών.

Η εξωτερική, οικονομική, κοινωνική πολιτική της χώρας δεν θα είναι διεκδικίσιμη δεν θα συναποφασίζεται από την πλειοψηφία και την βουλή αλλά θα ανακοινώνεται στους κατοίκους αυτής της γεωγραφικής κουκίδας μέσω των εγκαταστημένων διαχειριστών των εισερχόμενων εντολών.

Ένα κράτος σφιχτής ιστορικής μνήμης με τα σημάδια της ιστορίας απλωμένα παντού θυμίζοντας σε όλους την πραγματική του ταυτότητα θα μεταμορφωθεί σε έναν ζελέ αμνήμονων γηγενών και μεταφερόμενων μεταναστών που θα παίρνει το σχήμα του σκεύους που κάθε φορά το βάζουν.

Σε αυτό το στρατόπεδο δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιοι ανήκουν.

Γιώργος Παπανδρέου, παρέα Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Μάνος, κλπ μαζί με κομμάτια της υποτιθέμενης αριστεράς που αναμασούν τις θεωρίες της πολυπολυτισμικότητας κλπ.

Πρόβα τζενεράλε της επιβολής των παγκόσμιων επιθυμιών ήταν η εφαρμογή του σχεδίου Ανάν με στόχο την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποκοπή της Ελλάδας  από τον ζωτικό  χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τον έλεγχο της μπούκας του Σουέζ.

Μάνα και κόρη, Ελλάδα και Κύπρος  ενώ έδειχναν κοιμισμένες και αποχαυνωμένες  από την ευζωία και την καλοπέραση ξαφνικά ξύπνησαν και συνδεόμενες απευθείας με το παρελθόν εκστόμισαν ένα όχι που ξάφνιασε τους πάντες.

Παρά την αποτυχία οι συνέταιροι ανασυντάχθηκαν και επιστράτευσαν το πλέον θανατηφόρο επιχείρημα  τον φόβο.

Φόβο για το αύριο, φόβο για το μέλλον των παιδιών, φόβο για την εργασία των ενηλίκων, φόβο για την σύνταξη των γερόντων.

Πράγματι, o Γιώργος έβαλε την χώρα στην εντατική την διασωλήνωσε και παρέδωσε την ροή του οξυγόνου στο ΔΝΤ  σε χέρια άγνωστα και ύποπτα.

Το δεύτερο στρατόπεδο το καθοδηγεί ένας φίλος από τα παλιά.

Από πού ξεφύτρωσε αυτός που το 90-93 αρνήθηκε να παραδώσει το άλλο στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας την έξοδο των βορείων γειτόνων της στην θάλασσα μη αναγνωρίζοντας Μακεδονικό κράτος και εθνότητα και άρα κρατώντας την Μακεδονία και Θράκη στον Ελληνικό γεωπολιτικό χώρο.
Όποιος πιστεύει ότι ο Σαμαράς ασχολήθηκε με την οικονομία στην Θεσσαλονίκη γελιέται.

Ιδεολογική πλατφόρμα για τα πάντα  κατέβασε και άγγιξε τον κόσμο.

Για εθνική προοπτική με την ευκαιρία της οικονομικής κρίσης μίλησε ο Σαμαράς και ας μην το πολυκαταλάβαμε.

Δύο φορές την ρήση Θουκυδίδη ως αντίπαλο δέος στο νεοοθωμανικό όραμα Νταβούτογλου ανάφερε.

«Εγώ πάντως είμαι πολύ πιο κοντά στην προσέγγιση του Θουκυδίδη, «το μέγα το της θαλάσσης κράτος».  Και αυτή την άποψη, την υποστηρίζουν και πάρα πολλοί θεωρητικοί. Θα σας έλεγα ο Μάχαν, ο πατέρας της γεωστρατηγικής, έχει την ίδια άποψη για «το μέγα το της θαλάσσης κράτος».  Η άποψη Νταβούντογλου, με το στρατηγικό βάθος, δεν συμπλέει με τη δική μου θέση. ..»

Και όποιος γνωρίζει τι πρεσβεύει  ο Θουκυδίδης καταλαβαίνει και τι πρόκειται να ακολουθήσει ποιος θα επιβάλει την πολιτική ατζέντα και θα θέσει τα πραγματικά διλήμματα στους πολίτες.

Τι άλλο είπε; Ξεριζώστε  τον φόβο, υπάρχει ελπίδα.

Καταργήστε  την τελευταία δυνατότητα ελέγχου των παγκόσμιων προαγωγών  πάνω μας.

Ποια ήταν η απάντηση των συνεταίρων μέσω Σκυλακάκη στα παραπάνω «είμαστε στον γκρεμό ένα σκοινί μας κρατάει στην ζωή  και είναι το ΔΝΤ». Φόβος και τρομοκρατία.

Γύρω από τον Σαμαρά θα στοιχηθεί:

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πραγματικής ΝΔ. –  Γι αυτό να κοπεί το «Νέα Νέα Δημοκρατία» και να περάσουμε παρακαλώ στο Πραγματική Νέα Δημοκρατία τώρα που αποχωρούν οι ξενιστές που μας μπάφιασαν με τις θεωρίες περί πολυσυλεκτικότητας κλπ. Σπηλιωτόπουλε κόψε τις κοτσάνες παράτα το Κολωνάκι και κάνε καμιά βόλτα από την Β Αθηνών μπας και σε χτυπήσει ο καθαρός αέρας και ξυπνήσεις επιτέλους

Σημαντικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ με εθνικές καταβολές και προσανατολισμούς καθώς και αριστεροί που δεν σκέφτονται να ζήσουν σε μια Ελλάδα ιδεολογικά ακρωτηριασμένη  και πολιτικά εξορισμένη.

Aris. A
ΥΓ. Όχι δεν τον ξέχασα. Τον Καρατζαφέρη δεν τον βάζω πουθενά. Αυτά τα παιχνίδια είναι για μορφωμένα και ψαγμένα παιδιά όχι για τηλεοπτικοραδιοφωνικούς αργόσχολους.

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top